ΕΛΑΦΡΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ

Όταν η Τούμπα ξεσηκώθηκε και χειροκροτούσε τον Νικολαΐδη!

Σήμερα θυμόμαστε την φοβερή εμφάνιση του Ντέμη και του Απόλλωνα στην Τούμπα, επί του ΠΑΟΚ!

Η ρεβάνς του 1-1 της Ριζούπολης στον ημιτελικό κυπέλλου την αγωνιστική σεζόν 1995/1996 είχε ως νικητή τον Απόλλωνα, αφού η ομάδα με προεξέχοντα αστέρα τον Ντέμη “ξεπουπούλιασε” τον Δικέφαλο του Βορρά μέσα στο σπίτι του.

Το παιχνίδι λοιπόν έλαβε χώρα στις 13-3-1996. Με άψογη εκτέλεση φάουλ του Κόλα, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, ωστόσο ο ΠΑΟΚ με εκτέλεση πέναλτι του Γιουκούδη έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Έπειτα, η κλάση του Ντέμη Νικολαΐδη μίλησε, αφού ο νεαρός φορ της Ελαφράς Ταξιαρχίας πρώτα εκμεταλλεύτηκε σφάλμα της άμυνας των Θεσσαλονικιών που προήλθε βέβαια από δική του πίεση, πέρασε αριστουργηματικά πάνω απ’ τον τερματοφύλακα την μπάλα και με κεφαλιά προ κενής εστίας έκανε το 1-2, ενώ διασχίζοντας το μισό γήπεδο ξεκινώντας την προσπάθεια με άψογο τακουνάκι-αποφυγή, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, νίκησε ξανά και τον τερματοφύλακα διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Κάπως έτσι, ο Απόλλωνας πραγματοποίησε ένα απ’ τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ιστορίας του, φτάνοντας στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στην ΑΕΚ που αν και ύστερα, το “παραμύθι” έληξε με κάπως σκληρό τρόπο, εν τούτοις στη καρδιά και το μυαλό των οπαδών του εκείνη η πορεία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην καρδιά και το μυαλό.


Posted

in

,

by

Comments

Σχολιάστε